aromatik yağların faydaları - HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / aromatik yağların faydaları - HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

KETEN TOHUMU YAĞI ile ilgili görsel sonucuKETEN TOHUMU YAĞI: Kabızlığı giderir. Hazmı kolaylaştırır. Sindirim sistemi iltihaplanmalarında etkilidir. Kullanılışı Dahilen 1 fincan suya 5 damla damlatılarak günde 3 defa içilir.

LAVANTA YAĞI: Ballıbabagiller familyasından yurdumuzda bolca yetişen bir bitkidir. Yağı genelde kozmetik amaçlı olup, esans ve banyo yağı olarak da kullanıldığı gibi cilde sürüldüğünde ateş düşürür. Ayrıca kokusu da uyarıcıdır.

LİMON YAĞI:Limon yağı, limon meyvesinin taze kabuklarının sıkılması ile elde edilir. Bileşiminde limonen ve citral bulunur. Ateş ve tansiyonu düşürür, damar sertliği, romatizma, nezle, grip, bağırsak, idrar yolları mikropları, gıda zehirlenmeleri, idrar sökme zorluğu, böbrek ve mesanede kum ve taşların düşürülmesi, cildin güzelleştirilmesi, aşırı yağlı sivilceli ciltlerde, karaciğer hastalıkları, diş beyazlatılması, skorbüt, boğaz ve bademcik iltihabı, ishal, kansızlık, fazla aybaşı kanaması, nasır, baş ağrısı, vücut ağrıları için iyi bir bitkisel drogtur. Ay hali durumunda, az kanamalı bayanlar kullanmamalıdır.

HAVUÇ YAĞI ile ilgili görsel sonucuHAVUÇ YAĞI: Vücuda kuvvet verir. Kabızlığı giderebilir.Bağırsak iltihaplarının koruyucu tedavisinde kullanılabilir.Bağırsak kanamalarını kesebilir.Çocuk ishalinde faydalıdır.Kansızlık için kullanılır. Anne sütünü arttırır.Böbrek ağrılarını dindirebilir.Astım,bronşit ve veremde kullanılır.Ses kısıklığını giderir.Görme gücünü arttırır.Dişetlerini kuvvetlendirir. Cilde canlılık verir. Yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir.Ultraviole (UV) ışınına karşı vücut bağışıklığını arttırır . Cildin bozulmasını önler. Güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Bronzlaşma karışımlarında yer alır. Kullanım Şekli : Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır

AVOKADO YAĞI: 
Cildi yumuşatır ve nemlendirir. Kas gevşetici özelliği vardır. Böbrek taşlarının düşürülmesinde etkilidir. Ayrıca selülit tedavisinde kullanılmaktadır. Bir fincan suya 4 damla damlatılarak günde 2 kez içilir. Ayrıca cilde masaj yapılarak sürülür.

BİBERİYE YAĞI ile ilgili görsel sonucuBİBERİYE YAĞI: Biberiye uçucu yağı, biberiye yapraklarının, buhar distilasyonu ile elde edilmektedir. Verbenon etken maddesi yüksektir. Ruhsal açıdan hafızayı kuvvetlendirmeye ve konsantrasyonunu arttırmaya yardımcı olur. Dahili kullanımında, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesine, kan dolaşımının hızlanmasına böylece dolaşım sistemi problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Kuvvetli anti septik bir özelliğe sahiptir, böylece akne tedavisinde, tırnak ve ayaklarda gelişebilecek mantar rahatsızlıklarında, vücudun tamamında oluşabilecek viral ve bakteriyel gelişmeleri önlemede kullanılabilir. Biberiye yağının yaygın kullanım alanlarından biride romatizmal vakkalardır. Masaj yapmak suretiyle gerçekleştirilen bu uygulamada biberiye yağı romatizma ve kas ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.


ADAÇAYI YAĞI: Bebeklerde gaz giderici, mide gazı giderici,ter kesici ve idrar arttırıcı etkileri vardır. astım ve bayanlarda adet düzensizliklerinde hormon dengelenmesinde kullanılır. Cilt bakım ve temizliğinde kullanılır. On iki parmak bağırsağındaki yaralara da faydalıdır. İçindekiler: Tuyon, sincol, barneol ve piren Maddelerini içerir. Bir çay bardağı suya 3 damla damlatılarak günde 1 defa içilir. Yara üzerine direkt tatbik edilebilir. Uyarı: Günde 3 damladan fazla içilmez. Fazla kullanımı epilepsi ve krampa yol açabilir.


ALABALIK YAĞI: Kullanım alanları: Harici kullanımda romatizma, bel ağrılarında, kas gevşetici ve kireçlenmelerde kullanılır

ARDIÇ YAĞI
Doğanın bir mucizesi daha. Ardıç yağı pek çok soruna çare olacak türden. İdrar söktürücü, iştah açıcıdır. Mide ağrısına iyi gelmesi, boğaz iltihabının giderilmesi, saç dökülmesinde ve kandaki şeker miktarının düşürülmesinde yardımcı olamsı nedeniyle alternatif tıpta çsıkça kullanılan bir materyaldir ardıç yağı. Deri hastalıklarının tedavisinde, selülerin giderilmesinde, ayrıca romatizma ve kramplarda da kullanılır. Pek çok yararı olan yağın fazla mikatrda kullanılması ise yarar yerine zarar verecektir. Gereğinden fazla kullanılması özellikle de böbreklerde tahrişe neden olabilmektedir. KULLANIM ŞEKLİ; Dahilen; 2-3 damla bir fincan suya damlatılarak kullanılır. Haricen; uygulanacak yer kolanya ile temizlenir, ve bol miktarda yedirilerek tatbik edilir. Ayakta oluşan mantar hastalıklarında da sürülerek kaşıntı önlenir. Haricen; masaj yapılarak cilt altında toplanan yağ ve toksit maddelerin terleme yolu ile dışa atılmasını sağlayıp, tedavisine yardımcı olmaktadır.

CEVİZ YAĞI: Özellikle kuru ciltler için besleyici ve yumuşatıcı etkisi vardır. Cildi nemlendirir, saç diplerine friksiyon yapılarak sürüldüğü zaman saçı besler. Ayrıca romatizma ağrılarına iyi gelir. Kuru cilde ve romatizma ağrılarının olduğu bölgeye masaj yapılarak uygulanır.


ÇÖREKOTU YAĞI: Yağda Timohidrokinon bileşiğinin bulunması, antihistaminik aktivite göstermesini de sağlamaktadır. Yağ, immün sistem için gerekli selenyum mineralini de içerir. İçerdiği diğer değerli mineraller Çinko, Demir, Bakır ve Kalsiyumdur. Bu nedenle, hem gelişme çağındaki kız çocukları, hem de menopoz dönemindeki kadınların kullanmasında yararlı olduğu bilimsel yayınlarda belirtilmektedir. Haricen kullanımda cildi besleyicidir. İnce cilt dokusu dışındaki cilt bölgelerindeki kepeklenme gibi sorunlarda kullanılabilir. Saçlı deride saçların dökülmesini önleyici özelliği düzenli kullanımda görülmektedir. Besleyici değerinin yanında, antiseptik etkisi de vardır. Aşırı duyarlı kişilerde alerjik reaksiyonlar gözlenebilir. Bu durumda kullanıma son verilmelidir Gıda amaçlı olarak, özel aroması nedeniyle balzamik sirkelere karıştırmak suretiyle salatalara sos olarak da kullanılır.

GÜL YAĞI: Antiseptik (mikrop öldürücü )olarak kullanılan gül yağı makyajı temizler, ciltteki doğum lekelerini alır. Alerjik ciltlere iyi gelir. Cilde canlılık kazandırır. • Boğaz ve bademcik iltihaplarının giderilmesine yardımcı olur. • Ellerinizin ve cildinizin güzelleşmesi için gül yağını badem yağıyla karıştırıp, kullanabilirsiniz.


ETİKETLER: GÜL YAĞI NASIL YAPILIR, GÜL YAĞI NEREDE KULLANILIR, GÜL YAĞI NASIL KULLANILIR, GÜL YAĞI YAPIMI, GÜL YAĞI KULLANIMI,ÇÖREKOTU YAĞI KULLANIMI, AROMATİK ÇÖREKOTU NASIL YAPILIR, ÇÖREKOTU YAPIMI, AROMATİK ÇÖREKOTU NEREDE KULLANILIR,ÇÖREK OTU İMALATI, CEVİZ YAĞI KULLANIMI, CEVİZ YAĞI YAPIMI, CEVİZ YAĞI NEREDE KULLANILIR, CEVİZ YAĞI ELDESİ, ARDIÇ YAĞI NEREDE KULLANILIR, ARDIÇ YAĞI NASIL KULLANILIR, BİTKİSEL YAĞLAR NASIL ELDE EDİLİR, BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİ,AROMATİK YAĞ ELDESİ, AROMATİK YAĞ YAPIMI,ALABALIK YAĞI NASIL KULLANILIR, ALABALIK YAĞI YAPIMI, ALABALIK YAĞI ELDESİ, ADAÇAYI YAĞI ÜRETİMİ, ADAÇAYI YAPIMI - ELDESİ,ADAÇAYI NASIL KULLANILIR, ADAÇAYI YAĞI FAYDALARI,AVOGADO YAĞI NASIL KULLANILIR, AVOGADO YAĞI FAYDALARI, AVOGADO YAĞI NASIL KULLANILIR, AVOGADO YAĞI ELDESİ - YAPIMI, BİBERİYE YAĞI YAPIMI, BİBERİYE YAĞI NASIL ÇIKARILIR, BİBERİYE YAĞI FAYDALARI,BİBERİYE YAĞI NASIL KULLANILIR,KETEN TOHUMU YAĞI ELDESİ,LAVANTA YAĞI NASIL ÇIKARILIR, LAVANTA YAĞI NASIL KULLANILIR.

 
BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİHerhangi bir BİTKİSEL KOZMETİK ÜRÜNLERİNİN ÜRETİMİ düşünüldüğünde ve bu konu da kaynak arandığında BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.

BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bitki özlü sabun üretimleri ve imalat formülleri, bitkisel yüz bakım ürünleri,bitkisel yüz ve vucut kremleri,bitkisel saç bakım ürünleri,bitkisel şampuanlar,bitki özlü krem üretim metotları,güzellik bakım ürünleri,bitkisel soft krem ve losyonlar,ayak bakımları,cilt bakımları,gece ve gündüz bitkisel krem yapımları,nemlendiriciler ve cold krem üretimleri ve daha birçok bitkisel kozmetik ürünlerinin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ


BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki yüzlerce kişisel bakım ürünleri, bitki özlü kremleri,bitksel losyonları, nemlendiricileri,onarıcı kremleri ve bitkisel losyonları,  hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile tekbaşınıza imal edebilirsiniz.


BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
 





KOZMETİK ANSİKLOPEDİLERİ VE İÇERİKLERİ












KOZMETİK ANSİKLOPEDİLERİ VE VİDEOLARI















SOLVER KİMYA