BAĞLARDA KAV HASTALIĞI..TARIMSAL İLAÇLAR..FUNGUSİTLER.. | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / BAĞLARDA KAV HASTALIĞI..TARIMSAL İLAÇLAR..FUNGUSİTLER..

bağlarda kav hastalığı ile ilgili görsel sonucu

 ÖZELLİKLERİ

Hastalık başlangıçta gözlerin uyanmasında bir gecikme ve fenolojide bir gerileme şeklinde kendini gösterir. Bu durum çoğunlukla asmanın bir dalında başlar sonra diğer dallara geçer. Yapraklar doğal yeşilliğini yitirir zamanla sararır. Yaşlı yapraklarda damar aralarında renk açılmaları olur ve sonra bu lekeler birleşir ve ölür. Renkleri kızıl kahverengiye dönüşür. Bu durumda damar aralarında ölü dokular kanal biçiminde belirtiler gösterir, damarlar ise nispeten yeşil kalır. Daha genç yapraklar şeffaflaşır, salkım silker yapraklar ile birlikte kuruyarak dalında asılı kalır. Hastalık daha çok yaşlı asmalarda görülür. Bazen çok sıcak yaz aylarında yaprakların birden bire solup kuruduğu, genç sürgünlerin bunu izlediği ve asmanın aniden öldüğü görülebilir. Böylesi durumlarda kimi zaman asma son bir çabayla gövdesinden obur sürgünler çıkartarak yaşama mücadelesi verir.

bağlarda kav hastalığı ile ilgili görsel sonucu

 BELİRTİLERİ

Hastalıklı asmaların gövde ve kalın dallarının enine kesitinde merkezin çevresinde açık renkli yumuşak dokulu hastalıklı kısmın, daha koyu renkli sert dokulu bir kuşakla çevrilmiş olduğu görülür. Yıldan yıla asmanın içi kavlaşır, kavlaşma içten dışa doğru olur.

 

 KÜLTÜREL MÜCADELESİ

Hastalık daha çok yaşlı asmalarda görüldüğünden hastalıklı çok yaşlı, verimden düşmüş asmaları söküp geri kalan artıkları yakmak gerekir. Hastalıklı asmanın söküldüğü çukurlara sönmemiş kireç dökülerek kalıntılar etkisiz hale getirilmelidir. Ancak toprağı birkaç yıl dinlendirdikten sonra yeniden asma dikilebilir. Tek tük hastalıklı asmaların bulunduğu bağlarda hastalıklı asmalar için ayrı budama aleti bulundurularak hastalığın sağlıklı asmalara bulaşması önlenmelidir. Kav hastalığına yakalanmış asmalardan çubuk alınmamalıdır. Budama ve benzeri nedenlerle büyük yaraların oluşmasına meydan verilmemeli, oluşmuşsa bir macunla bu yaralar hemen kapatılmalıdır.

bağlarda kav hastalığı ile ilgili görsel sonucu

 TARIMSAL İLAÇLARLA MÜCADELE YÖNTEMİ

Kimyasal mücadelesi yoktur.

 

 TARIM İLAÇLARI VE İLAÇLAMA ZAMANI

Kimyasal mücadelesi yoktur.

 








GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ



ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerinÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİmevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.


ETİKETLER: 
Bağlarda kurşuni küf hastalığı nedir, bağlarda kav hastalığı nedenleri,  bağ hastalıkları, bağ bakımı,  bağ bakım gübresi, gübreleri,  bağ ağaçlarının hastalığı, hastalıkları,  bağ için besleme gübreleri, gübre üretimi, bağ gübresi, yaprak gübresi, damlama gübreleri, bağ gübresi nasıl yapılır, bağ için ilaç ile tedavi,  bağ mantar hastalığı mantar hastalıkları, bağ gübreleri, gübre üreticileri,toptan gübre, gübre toptancıları, gübre fiyatı, fiyatları,  bağ ilaçlama,  bağ ilaçlama programı, ilaçlama zamanı, bağlarda kav hastalığı ile mücadeleceviz gübreleme.


SOLVER KİMYA