MAKALELER / BASURU LASTİKLE BOĞMA - BASUR ANSİKLOPEDİSİ
Hemoroidler, alt rektum ve anüs kısmında genişlemiş damar yumaklarıdır. Anüs, rektumun dış kısmında bulunan ve bağırsaklara açılan bir kanal görevindedir. Hemoroidler kaşıntıya neden olabilir. Ayrıca acı duymanıza neden olurlar. Kanama yaparlar. Eger hemoroidiniz oluştuysa, anus bölgesinde kan pıhtılaşmaları oluşabilir. Tuvalete çıktığınızda dışkıyla beraber artan basınç sayesinde size rahatsızlık verirler.
Band Ligasyon Tekniği: Hemoroid pakelerinin lastik band ile bağlanması sonucunda bir süre sonra boğulan memenin nekroze olup düşmesi esasına dayanır. 2. ve 3. derece hemoroidlerde uygulanır. Diğer iki yöntemde olduğu gibi bu yöntemde de lokal ya da genel anestezi gerekmez.
Bant ligasyonu, özel bir alet ile hemoroidlerin lastik bantla kökünden bağlanması ve kuruyup dökülmesi için bırakılması işlemidir. İşlem, iç hemoroid memesinin tabanına lastik bir band yerleştirerek hemoroide giden kan akımının engellenmesi esasına dayanır. Kan dolaşımı kesilen hemoroid memesi bir kaç gün içinde ölür ve dışkılama esnasında düşer.
Hangi Hemoroidlere Uygulanır?
Lastik band ligasyonu tekniği 1,2 ve 3. derece iç hemoroidler için kullanımı uygundur. 4. derece hemoroidlerde yeterli bir tedavi yöntemi değildir. Dış hemoroidlerde, boğulmuş hemoroidlerde, hemoroid ile birlikte ameliyat gerektiren başka hastalık varlığında uygulanmaz.
İşlem İçin Bir Hazırlık Var mıdır?
Ligasyon işlemi poliklinik şartlarında yapılabilir. Anestezi gerektirmez. Hastanın dışkısını yapmış olması yeterlidir. Kısa süreli (5-15 dk) bir işlemdir.
Tek seansta işlem biter mi?
Genellikle bir seansta bir hemoroid memesine lastik band ligasyonu yapılır. Ancak hastanın durumuna göre iki ayrı bölgeye de band yerleştirilebilir. Her insanda üç hemoroid memesi olduğundan genellikle üç seansta işlem tamamlanmış olur.
İşlem sonrası yapılması gerekenler var mı?
Sıcak su torbası üzerine oturmak kas kasılmasını ve ağrıyı azaltır. Gerekirse ağrı kesici kullanılabilir. Alkol almamak, anüse fitil dahil herhangi bir cisim sokmamak, aspirin gibi kanama yapıcı ilaçlardan sakınmak ve kabız olmamak gerekir.
İşlemin yan etkileri var mıdır?
İşlem sonrası ağrı olabilir. Bunun için sıcak su lastiğine oturmak ve ağrı kesici almak yeterlidir. Nadiren yerleştirilen band çıkarılır. Dokunun ölüp düşmesi sonrası kanama olabilir. Çoğunlukla kendiliğinden durur. Lastik bağlama yöntemi nadiren dış hemoroidlerin boğulmasını tetikleyebilir. Nadiren enfeksiyon gelişebilir. Bu durumda antibiotik kullanılır.
ETİKETLER: BASUR NEDİR,BASUR NASIL OLUŞUR,BİTKİLERLE BASUR TEDAVİSİ,BASUR İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ,BASUR İÇİN ŞİFALI BİTKİLER BASUR İÇİN BİTKİLER,BASUR BİTKİ,BASUR İÇİN BİTKİSEL TARİFLER,BASUR OLUŞUMUNA KARŞI NASIL ÖNLEM ALINIR,HEMOROİD NEDİR,HEMOROİD NASIL TEDAVİ EDİLİR,BESLENME ALIŞKANLIĞI BASUR OLUŞUMUNU ETKİLER Mİ,BASUR İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER NELERDİR,BASUR İÇİN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMİ NEDİR,BASUR KREMİ NASIL YAPILIR,İMALATI,İMALAT TEKNİKLERİ,BİTKİSEL BASUR KREMİ ÜRETİMİ,ÜRETİM TEKNİKLERİ,BİTKİSEL BASUR KREMİ YAPIMI,YAPILIŞI,ELDESİ,TUVALET DÜZENİ NASIL OLMALIDIR,BASURA ÖNLEMEK İÇİN BAĞIRSAK EĞİTİMİ,HİJYENİ,HEMOROİDİN ÖNLENMESİ İÇİN NELER YAPILMALIDIR,HEMOROİDİN ÖNLENMESİ İÇİN NASIL BESLENİLMELİDİR,HEMOROİD MEMESİ NEDİR,HEMOROİD BELİRTİLERİ NELERDİR,DIŞ BASUR MEMELERİ NEDİR,İÇ BASUR MEMELERİ NEDİR,1. VE 2. DERECE HEMOROİD NEDİR,NASIL TEDAVİ EDİLİR,TEDAVİ YÖNTEMLERİ,3. DERECE HEMOROİD NEDİR,NASIL TEDAVİ EDİLİR,4.DERECE HEMOROİD NEDİR,TEDAVİ YÖNTEMLERİ,HEMOROİD NEDEN OLUŞUR,HEMOROİD ŞİKAYETLERİ,GELENEKSEL BASUR AMELİYATI HANGİ DURUMLARDA YAPILIR,BASUR(HEMOROİD) SORUNU NEDİR,HEMOROİD TÜRLERİ,HEMOROİD SORUNUNUN DERECELERİ,BASURUN YAN ETKİLERİ NELERDİR,KABIZLIK NEDİR,NASIL ÖNLENİR,KABIZLIK İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER,KABIZLIK ÖNLEYİCİ BESİNLER NELERDİR,BASUR TEDAVİSİ NASIL OLMALIDIR,BASUR HASTALIĞINDA CERRAHİ TEDAVİ NEDİR,NASIL UYGULANIR,HANGİ AŞAMADA UYGULANIR,İÇ VE DIŞ BASUR NEDİR,BASUR NASIL TEŞHİS EDİLİR,HEMOROİD NASIL TANINIR,BASURA KARŞI ALINABİLECEK TEDBİRLER NELERDİR,HEMOROİDİN DEVRELERİ NELERDİR,HEMOROİD SONRASI ANÜS ESTETİĞİ NASIL YAPILIR,NEDEN YAPILIR,KABIZLIĞIN BASUR OLUŞUMUNA ETKİLERİ NELERDİR,GEBELİKTE BASURUN SIK OLUŞMASININ NEDENLERİ,GEBELİKTE BASUR OLUŞUMUNA ALINACAK TEDBİRLER.
Herhangi bir BİTKİSEL KOZMETİK ÜRÜNLERİNİN ÜRETİMİ düşünüldüğünde ve bu konu da kaynak arandığında BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.
BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bitki özlü sabun üretimleri ve imalat formülleri, bitkisel yüz bakım ürünleri,bitkisel yüz ve vucut kremleri,bitkisel saç bakım ürünleri,bitkisel şampuanlar,bitki özlü krem üretim metotları,güzellik bakım ürünleri,bitkisel soft krem ve losyonlar,ayak bakımları,cilt bakımları,gece ve gündüz bitkisel krem yapımları,nemlendiriciler ve cold krem üretimleri ve daha birçok bitkisel kozmetik ürünlerinin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki yüzlerce kişisel bakım ürünleri, bitki özlü kremleri,bitksel losyonları, nemlendiricileri,onarıcı kremleri ve bitkisel losyonları, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
SOLVER KİMYA