MAKALELER / BOYA İMALATI | İMALAT YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | İMALAT FORMÜLÜ
Bir yüzey üzerine tatbik edildiğinde, dekoratif ve koruyucu tabaka oluşturan kimyasal kaplama malzemesine, Boya denir. Boyaları oluşturan kimyasallar dört gruba ayrılır. Bunlar; Reçineler (Bağlayıcılar), Pigment ve Dolgu Maddeleri, Çözücüler (Solventler), Katı Maddelerdir.
Boyanın tabaka oluşturmasını sağlayan birleşene Reçine adı verilir. Boyanın; kuruma hızı ve şekli, yapışması, ortam koşullarına direnci, sertlik ve elastikiyeti, sararma direnci, diğer boyalarla uyuşma gibi özelikleri büyük ölçüde reçine türüne bağlıdır.
Pigmentlerin boyada kullanılmasının ana nedeni boyaya renk ve örtücülük özelliklerinin kazandırılmasıdır. Ayrıca bazı pigmenler ultraviole ışığını emerek veya yansıtarak reçinenin bozulmasını geciktirir. Doğadaki minerallerin işlenmesiyle İnorganik pigmentler elde edilirken, organik pigmentler tümüyle sentetik olarak üretilir. Antikorrosive pigmentler olarak tanımlanan pigmentler ise özellikle boya sistemlerinin astar katında kullanılırlar. Bu pigmentler korozyon reaksiyonlarını kontrol ederek korozyonun ilerlemesini durdur.
Çözücüler (Solventler), boyaya akışkanlık kazandırmak, katı halde olan reçineleri çözmek veya akışkanlığı az olan reçinelere akışkanlık kazandırmak için kullanılır. Boyada kullanılan çözücülerin tamamı boya uygulandıktan sonra buharlaşarak atmosfere karışır.
Boyalarda kullanılan diğer bir malzeme grubu Katkı Maddeleridir. Katkı maddeleri boyanın bazı özelliklerini iyileştirmek için boyada çok az miktarda (% 0,01 – 2) kullanılan kimyasallarıdır.
SANAYİ BOYALARI İMALATI dahil olmak üzere herhangi bir SANAYİ BOYALARI, ASTARLARI VE PASTALARI ÜRETİMİ düşünüldüğünde ve bu konu da kaynak arandığında ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.
ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce selülozik boyalar,sentetik boyalar,epoksi boyalar,astarları,macunları,pastaları, mobilya boyaları,oto boyaları,iki komponenetli boyalar,poliüretan boyalar,astarlar ve endüstriyel boyaların ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki yüzlerce endüstriyel ve sanayi boyalarını,astarlarını macunlarını ve pastalarını, gerektiğinde hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
ETİKETLER: Boya yapımı,boya üretimi,boya nerelerde kullanılır,boya kullanımı,boya formülleri,lake boya çeşitleri,boya nasıl yapılır,nasıl üretilir,boya formülü,boya türleri,su bazlı boyalar,boya reçeteleri,boya fabrikaları,sentetik boyalar,boya imalatı,sentetik son kat boya nedir,sentetik son kat boya yapımı,son kat sentetik boya üretimi,üretim yöntemleri,sentetik son kat boya nerede kullanılır,nerelerde kullanılır,sentetik son kat boya özellikleri,teknik bilgileri,sentetik boya formülü,sentetik son kat boya formülleri,sentetik son kat boya reçetesi,reçeteleri,sentetik boya imalatı,imalat metotları,sentetik son kat boya bileşimi,son kat sentetik boya kullanımı,sentetik son kat boya incelticisi,incelticileri,sentetik boya renkleri,endüstriyel boyalar,sanayi boyaları,rapid boyalar,epoksi boyalar,sentetik son kat boya içeriği,içerik,sentetik son kat boya kullanımı,son kat sentetik boya nasıl kullanılır,nasıl uygulanır,sentetik boya renkleri,sentetik son kat boya nasıl sürülür,son kat sentetik boya terkibi.
ENDÜSTRİYEL BOYA ANSİKLOPEDİLERİ
VE
İÇERİKLERİ
ENDÜSTRİYEL BOYA ANSİKLOPEDİLERİ
VE
VİDEOLARI
SOLVER KİMYA