MAKALELER / ÇİNKOLU NPK KOMPOZE GÜBRE FORMÜLLERİ..ÜRETİMLERİ..
10.20.20 + 6 S + Zn KOMPOZE GÜBRE ( KÜKÜRT VE ÇİNKOLU)
%10 Azot (N)
%20 Fosfor (P2O5)
%20 Potasyum (K2O)
%6 Kükürt (S)
%1 Zn
ÇİNKO VE KÜKÜRTLÜ KOMPOZE GÜBRESİ,
Meyve Ağaçlarının; Turunçgil, Bağ, Zeytin, Fındık, Elma-Armut, Şeftali, Kiraz-Vişne, Erik, Kayısı, Nar, Muz vb.
Sebzelerin; Sera-Tarla Sebzeleri ve Süs bitkileri, Domates, Biber, Hıyar, Kabak, Havuç, Kavun-Karpuz, Karnıbahar-Lahana, Pırasa-Soğan-Sarımsak vb.
Tarla Bitkilerinin; Patates, Şeker Pancarı, Tütün, Pamuk, Mısır, Yer Fıstığı, Kanola, Ayçiçeği, Baklagiller vb. ürünlerin gübrelenmesinde tercih edilmesi gereken bir gübredir.
KOMPOZE GÜBRESİ (ÇİNKO VE KÜKÜRTLÜ), Meyve ağaçlarında sürgün faaliyetinden (tomurcuk patlamasından) önce, sebzelerde fide dikiminden önce ve diğer bitkilerde tohum ekiminden önce toprağa verilip karıştırılmalıdır. KOMPOZE GÜBRESİ yukarıda isimleri belirtilen ve diğer tüm bitkilerin ilk gübrelemesinde TABAN GÜBRE olarak kullanmaya uygundur.
Bünyesinde Azot (N), Fosfor (P) ve Potasyuma (K) ilave olarak bitkiler için önemli bir bitki besini olan Kükürdü (S), bitkiler tarafından alınabilir form olan Sülfat (SO4) halinde ve minimum %15 oranında ihtiva eder. Türkiye topraklarının büyük çoğunluğunda yetersiz düzeyde bulunan ve bitkilerde sık sık eksikliği görülen bir diğer önemli besin elementi Çinko’yu da (Zn) bünyesinde bulundurmaktadır.
KOMPOZE GÜBRESİ (KÜKÜRT VE ÇİNKOLU), özellikle tuzluluğa (Klora) hassas olan Sera bitkilerinin, Meyve ağaçlarının, Sebzelerin, Patates ve Tütün gibi bitkilerin gübrelenmesinde ideal bir kompoze gübredir çünkü, bünyesinde klor bulunmaz. Bunun yerine Sülfat (SO4) bulunmaktadır. Birçok bitkinin Kükürt gereksinimi, neredeyse Fosfor (P) ihtiyacına yakın olduğu için Süper Gold Kompoze Gübresinin içeriğindeki Sülfat çok önemli bir gereksinimi karşılamaktadır. Ayrıca, Çinko (Zn) ihtiva etmesi nedeni ile ilave olarak Çinkolu yaprak gübresi kullanmaya gerek duyulmaz.
Tüm meyve ve sebzelerin market değerini arttıran ideal renk oluşumunu sağlar, kabuklarının parlak ürünün ise düzgün formda olmasına katkıda bulunur.
Kimyasal veya organik gübre üretimi
KİMYASAL veya ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİLERİ
formül içeriği bakımından sizlere yeterli olacaktır.
KİMYASAL veya ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİLERİ içerisinde yüzlerce organik ve kimyasal gübrelere ait, İMALAT FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur. Bu ansiklopediler içerisindeki kimyasal ve organik gübreleri, hiçbir teknik makine kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tek başınıza imal edebilirsiniz.
GÜBRE ÜRETİMLERİ
VE
İMALAT FORMÜLLERİ
Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.
ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.
SOLVER KİMYA