DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ SÖZLÜĞÜ | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ SÖZLÜĞÜ

 

 

LABSA :  lineer alkil benzen sülfonik asidin kısaltılmıi ismidir. labsanın sülfirik asitle sülfonlanması sonucunda elde edilir. deterjan ve temizlik maddelerinin üretiminde ana hammaddedir. yüzey aktif anyonik bir maddedir.koyu kahverengi viskosieli bir üründür.
 

SLES : Sodyum lauril eter sülfat hammaddesinin kısaltılmış ismidir.deterjan ve kozmetikte ana hammaddedir. yüzey aktif anyonik bir maddedir. deterjanda ve kozmetikte köpüren ve temizliği yapan hammaddedir. %28 ve %70 lik olarak piyasada bulunur. beyaz jel kıvamındadır.
 

BUTİL ALKOL

n-Butanol, ester hazırlamada, reçine ve boya imalatında çözücü olarak, plastifiyanlarda, hidrolik sıvılarda, deterjan formülasyonlarında, melamin reçine imalatında kullanılır.

 

Asitik değer, % 0,0013
Distilasyon Aralığı, °C 118
Renk, Pt-Co 5
Saflık, % 99,8
Yoğunluk (Kg/Litre) 0,808

 

 

METOKSİBUTANOL

Boya, mürekkep ve yapıştırıcıda çözücü veya yardımcı kimyasal olarak kullanılır. Akışkanlığı arttırmak ve yüzey uygulamasını kolaylaştırmak için nitroselüloz vernik üretiminde kullanılır.

 


Donma Noktası, °C -85°C
Kaynama Noktası, °C 159-163
Parlama Noktası, °C 60°C
Su Çözünürlüğü, Gram/Litre Tamamı
Yoğunluk (Kg/Litre)

 

2 - FENİL ETİL ALKOL :  2 Fenil Etil Alkol gül kokusu içeriği nedeniyle deodorant ve deterjanda etkin koku olarak kullanılmaktadır.

ASETİK ASİT : Berrak, keskin bir kokuya sahip şeffaf bir sıvı maddedir. suda tamamen çözülür.Ayrıca aseton,etanol,toluen,hegzan ile her derecede karışabilir. Kullanıldığı ürünlerde koruyucu, şelatlayıcı, asitlendirici, tat verici ve solvent olarak kullanılan bir bileşiktir. ve sonra bir çok hammadde üretiminde ana hammadde olarak görev alır. örneğin asetik asitten elde edilen vinil asetat ve sonraki aşaması olan polivinil asetat mobilya tutkalının ana hammaddesidir. ayrıca gıda sektöründe sirkesinin ana hammaddesidir. ve çözücü olarak ve de tampon olma özelliğinden dolayı katkı maddesi olarakta çok önemli bir bileşiktir.

FORMİK ASİT : Renksiz, sarımsı renkte, haif karakteristik bir kokuya sahip bir bileşiktir. Su, etil alkol, metil alkol, aseton ve eter içerisinde homojen olarak çözülür.ayrıca mahsul muhafaza ajanları,ilaç,böcek öldürücülerde, plastiklerde, kauçuk üretiminde ve deride kullanılır.endüstriyelde bir çok hammaddelerin imalatında, dezenfektanlarda,ağartıcılarda, tekstil sektöründe, dericilikte, metal temizleme deterjanlarında kullanılan önemli bir bileşiktir.

 

WHİTE SPİRİT

White Spirit bir alifatik çözücü olup 40 °C parlama noktası ile tarım, tüketim malları, boya, kaplama, grafik ve diğer birçok uygulamada kullanılır.

Aromatik İçerik, %Ağırlık 20
Distilasyon Aralığı, °C 15-191
Parlama Noktası, °C 41
Yoğunluk (Kg/Litre) 0,785
 
 
 

HEPTAN :

Heptan dar kaynama aralığına sahiptir. Buharlaşma derecesi yüksek olduğundan yapıştırıcı ve baskı endüstrilerinde çözücü olarak; düşük hekzan ve benzane içeriğinden dolayı da diğer birçok endüstriyel uygulamada tercih edilir.

Aromatik İçerik, %Ağırlık 0,00001
Distilasyon Aralığı, °C 94-99
Parlama Noktası, °C <0
Yoğunluk (Kg/Litre) 0,718
 

HEKZAN : Hekzan öncelikle bitkisel yağ ekstraksiyonunda, polimerizasyon reaksiyonlarında ve boya inceltmede kullanılır.

 

 

Aromatik İçerik, %Ağırlık 0,0001
Distilasyon Aralığı, °C 65-69
Parlama Noktası, °C <0
Yoğunluk (Kg/Litre)

0,678

 

 

 

 

COMPERLAND KD : Kozmetik ve deterjanda kullanılan bir hammaddedir. temizlemede yüzey aktif maddeye yardımcı olur. yüzey aktif maddedir. deterjan ve kozmetikte köpüğü stabilize etmede ve kıvam kazandırmada kullanılır.bal rengi ve kıvamındadır. kışın donarak sertleşir. ancak ısıtılıp eritilerek kullanılır.

2- ETİLHEKZANOİK ASİT : 2-Etilhekzanoik Asit, 2-Etilhekzilanim ve parfüm kimyasallarının ana hammaddesidir. Bunun yanında anti-mikrobik özelliklerinden dolayı dezenfektanlarda bileşen olarak kullanılır.2-Etilhekzanoik Asit, 2-Etilhekzilanim ve parfüm kimyasallarının ana hammaddesidir. Bunun yanında anti-mikrobik özelliklerinden dolayı dezenfektanlarda bileşen olarak kullanılır.

Saflık, % 98,5
Su Çözünürlüğü, Gram/Litre 0,3
 

SİTRİK ASİT : Renksiz, kokusuz, beyaz toz veya granül yapıdadır. doğal olarak oluşan bir meyva asididir. suda yüksek bir çözünürlüğü vardır. gıda ve meşrubat sanayinde,ilaç sanayinde,deterjan ve kozmetik sektöründe, kişisel bakım ürünlerinde, endüstriyel ürünlerin imalatında kullanılır ve ayrıca bebek mamasında, kuru, yaş et imalatında , salamura balık üretiminde, meyve suyu imalatlarında, toz içeceklerde, pasta ve hamur işlerinde, jel ve reçellerde, katı ve sıvı yağlarda ve peynir ve süt ürünlerinde kullanılır.

 

 

MAGNEZYUM KLORÜR : Gölden ham tuz çıkarıldıktan sonra işlenmesinde ve kara yollarında buzlanmayı önlemek amacı ile ve birçok hammadde üretiminde kullanılan bir bileşiktir. MgCl2 kimyasal formülüne sahiptir.

SODYUM SÜLFAT : Deterjan, cam, tekstil ve kağıt sektöründe geniş bir kullanım alanı bulan bir bileşiktir. sodyum sülfat ph :7 -8 aralıklarındadır. sodyum sülfat toz, sıvı ve granül toz deterjan imalatlarında dolgu maddesi olarak kullanılır. cam sanayinde ise cam hamurunun oluşmasında %3 oranında yer bulur. kağıt sektöründe ise kağıtın ana hammadde olan selülozun imalatında ve elyaf oluşturmada kullanılır ve son olarak tekstilde boyama kısmında boyanın kumaşa daha homojen olarak işlemesinde kullanılır.

EDTA ( Etilendiamin tetraasetikasit) : Su içerisindeki birçok metal iyonları ile iyi bir kompleks oluşturur. suyun sertliğinin giderilmesinde veya su sertliğinin tayininde kullanılır.

 AMONYUM KARBONAT : Gıda sektöründe hamur kabartmada maya olarak kullanılan karbonik asidin amonyum tuzudur. aynı zamanda piyasada nişadır kaymağı olarakta bilinir.

 BETAİN : Yüzey aktif bir maddedir. köpük artırıcı ve iritasyonu düşük bir deterjan ve kozmetik hammaddesidir.şeffaf ve sıvı bir maddedir.

SODYUM LAURİL SÜLFAT ( SODİUM LAURYL SULFATE ) (SLS ): Toz formundadır. slese göre daha çok aktif yüzey aktif maddedir. ve iritasyonu çok azdır.( yani tahriş etme özelliği) el yıkama sabunlarında, kozmetik ürünlerinde, diş macunlarında, traş sabunlarında ve traş kremlerinde güvenle kullanabilirsiniz.

SODYUM PER KARBONAT (SODİUM PERCARBONATE ) : Sodyum karbonatın hidrojen pereoksit ile reaksiyonundan elde edilir. %12 - 13 oranında bünyesinde aktif oksijen taşır. deterjanda ve tekstilde ağartıcı olarak kullanılır.renkli çamaşırların ağartılmasında kullanılmasına dikkat edilmelidir. beyaz granül yapıdadır. aktif oksijenin uzun süre kalıcı olması için kaplamalı olarak piyasada bulunan formu daha çok tercih edilir. su ile temsında düşük ısıda bile aktif oksijen açığa çıkar.

 SODYUM PERBORAT( SODİUM PERBORATE ) : Sodyum perborat monohidrat bünyesinde %16 aktif oksijen barındıran bir bileşiktir.bünyesindeki oksijen ancak  su içerisinde 45 derecede ortaya çıkar. belli bir ergime noktası yoktur.tetrahidratın dehidrasyonu ile elde edilir.ticari bir özelliği vardır. Tetrahidrata göre daha dengeli bir üründür.

SODYUM SİLİKAT : Silis kumunun sodyum hidroksit ile reaksiyonundan elde edilir. piyasada cam suyu olarakta bilinir.deterjanda, yapıştırıcı sektöründe ve tekstilde kullanılır. çamaşır makinalarında korozyonu önleyici bir inhibitör olarak kullanılır.

SODYUM KARBONAT (SODİUM CARBONATE ) : Deterjanda, cam sanayinde, tekstilde ve yapıştırıcıda kullanılan alkali bir bileşiktir. hafif ve ağır soda olarak iyi ayrı formu vardır. her ikisinde kimyasal yapısı aynı, fiziksel yapısı farklıdır.

SODYUM BİKARBONAT(sodium bicarbonate) : Gıda sektöründe kabartma tozu olarak kullanılır. NaHCO3 kimyasal formülüne sahip bir bileşiktir.Özellikle sindirimi kolaylaştırmak için ilaç sektöründe de kullanılır.Ekmek sodası olarakta bilinir.

 

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki bu ürünleri hiçbir teknik destek almadan ve gerektiğinde hiçbir teknik makine kullanmadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ mevcut işlerinizin gelişmesine katkı verebilir veya yeni bir iş kolu yaratmanızda sizlere ışık tutabilir.



ETİKETLER: 
DETERJAN NE DEMEK,DETERJAN İMALATI,İMALAT,İMALATÇILARI,DETERJAN ÜRETİMİ,DETERJAN ÜRETİCİLERİ,DETERJAN NEDEN YAPILIR,DETERJAN BAŞLANGIÇ FORMÜLÜ,DETERJAN YAPMAK,TOZ DETERJAN İMALATI,SIVI DETERJAN ÜRETİMİ,DETERJAN İÇERİĞİ,İÇERİK,DETERJAN BİLEŞİMİ,DETERJAN TERKİBİ,DETERJANIN YAPISI,DETERJAN NASIL KULLANILIR,KULLANIMI,ÖZELLİKLERİ,NEDEN KULLANILIR,DETERJAN NEREDE KULLANILIR,DETERJANLAR,DETERJAN GÜVENLİK BİLGİ FORMU,DETERJAN ANALİZİ,DETERJAN ANALİZLERİ,DETERJAN SPESİFİKASYONU,DETERJAN TEKNİK ÖZELLİKLERİ,DETERJAN MSDS,DETERJAN TEKNİK ŞARTNAMESİ,DETERJAN YAPILIŞI,DETERJAN ELDESİ,ELDE EDİLİŞİ.

 

DETERJAN ANSİKLOPEDİLERİ...İÇERİKLERİ
 

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİENDÜSTRİYEL DETERJAN ANSİKLOPEDİSİDETERJAN HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ


DETERJAN ANSİKLOPEDİLERİ...VİDEOLARI








 

 

SOLVER KİMYA