ENGİNAR YAPRAK BÖCEĞİ..ZARARLILARLA MÜCADELE YÖNTEMLERİ.. | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / ENGİNAR YAPRAK BÖCEĞİ..ZARARLILARLA MÜCADELE YÖNTEMLERİ..

 

enginar yaprak böceği ile ilgili görsel sonucu ÖZELLİKLERİ

Erginin vücudu yarım küre şeklinde, kırmızı renkli ve parlak olup üzeri çok ince noktalıdır. Baş küçük ve gözler siyahtır. Erginler 4-5 mm'dir.

Yumurtası elips şeklinde, krem veya beyaz renklidir. Larvası sarımsı beyaz renkte olup, baş, pronotum ve bacakları açık kahverengidir. Toprakta odacıklar içinde bulunan pupası açık kahverengidir.

Kışı larva halinde yaprak döküntü­leri arasında veya toprakta geçirir. Larvalar mart ayının ortalarında top­rağın 1-3 cm derinliğinde pupa olur.

Erginlerin, mayıs ayı başında top­raktan çıkarak yaprak ve tomurcuklar üzerinde beslendiği görülür. Haziran ayı başlarında beslenmeleri azalır ve yazı geçirmek üzere top­rağa veya çevredeki yabancı otlara geçerler. Ekim ayı sonuna kadar ha­reketsiz bir dönem geçiren erginler tekrar canlılık kazanarak kasım ayından itibaren çiftleşmeye başlarlar. Dişiler çiftleştikten 5-6 gün sonra yumurtalarını yaprakların alt yüzüne ve genellikle damar diplerine tek tek bırakırlar. Erginler, tarlada aralık ayına kadar görülür. Yumurtadan çıkan larvalar hemen yaprak daman içine girerek bir süre beslendikten sonra yaprak dokusuna geçer. Yılda 1 döl verirler.

 

 DAVRANIŞLARI

Erginler, enginar yapraklan ve tomurcukları üzerinde beslenirler. Yaprakların üst yüzünü alt epidermisi bırakarak yerler ve yaprağı delik deşik yaparlar. Larvalar yaprağın etli dokusunda beslenir ve galeri oluşturarak zarar yaparlar.

Ege Bölgesi ndeki enginar yetiştirilen yörelerde bulunur.

 

enginar yaprak böceği ile ilgili görsel sonucu KÜLTÜREL MÜCADELESİ

Bulaşık yaprak ve bitki artıklarının temizlenerek tarladan uzaklaştırılması gereklidir.

 

 TARIMSAL İLAÇLARLA MÜCADELESİ

Önerilen bir kimyasal mücadelesi bulunmamaktadır.

 

 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerinÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİmevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.

 

ANSİKLOPEDİLER...VİDEOLARI




 






SOLVER KİMYA