MAKALELER / HALI VE LAMİNAT PARKELER ÜZERİNDEKİ LEKELER
Halının üzerine dökülecek çay geliyorum demez! Olası kazalar ve lekelere karşı pratik önerilerle hemen müdahale ederek lekeleri yok edebilirsiniz.
Çay Lekesi: Çay döküldüğü anda temiz bir bulaşık süngeri üzerine bir miktar şampuan dökün. Lekenin olduğu bölgeyi köpürterek ovun. Kolaylıkla temizlenecektir.
Çamur Lekesi: Çamur lekesini ıslakken temizlemeye çalışmak işinizi zorlaştırır, lekenin halıya yerleşmesine neden olur. Halının üzerinde çamur lekesi oluştuğunda mutlaka kurumasını bekleyin. Ardından elektrik süpürgesiyle süpürün. Nemli bir elbise fırçasıyla lekenin olduğu bölgeyi fırçalayın.
Kahve Lekesi: Kahve lekesini tıpkı çay lekesi gibi şampuanla temizleyin. Eğer leke temizlenmezse beyaz ispirtoyu bezin üzerine dökerek silin. Beyaz ispirtoyu eczane ve marketlerden temin edebilirsiniz.
Yağlı Boya: Halı üzerindeki yağlı boya lekesini çıkarmanın en etkili yolu tiner kullanmaktır. Pamuğun üzerine bir miktar tiner dökerek lekeli bölgeyi kolayca temizleyebilirsiniz. Tineri yapı market ve nalburlardan alabilirsiniz.
Çim Lekesi: Ayakkabılara bulaşan çim lekesi halının üzerine yerleşirse beyaz ispirtodan yardım alabilirsiniz. Pamuğun üzerine ispirtoyu dökün. Lekeli bölgeyi silerek temizleyin.
Kan Lekesi: Kan lekesi temizlerken kesinlikle sıcak su kullanmayın. Bu, lekenin iyice yerleşmesine neden olur. En doğru yöntem soğuk su ile silmek ardından bulaşık deterjanı ya da şampuanla temizlemektir.
Şarap Lekesi: Bir kovanın içine yarı yarıya su ve sirke doldurun. Temiz bezi bu karışım içinde ıslatın. Şarap lekesinin olduğu bölgeyi silerek temizleyin.
Yağ Lekesi: Özellikle mutfak halıları, yemek pişerken çıkan yağ kokusuna maruz kalabilir. Ev kazaları sonucunda yağ dökülebilir. Az miktarda yağ döküldüyse sünger üzerine bulaşık deterjanı döküp, ovalayarak temizleyin. Eğer yüksek miktarda yağ döküldüyse profesyonel temizlik şirketlerinden yardım alın.
Mum Lekesi: Mum lekesini çıkarmak için delici ya da kesici alet kullanmak halıya zarar ve istediğiniz sonucu elde edemezsiniz. En başarılı sonuç için mum lekesinin olduğu bölgeyi kağıtla kaplayın. Eriyene kadar ütüleyin. Erimiş mumu ılık suyla temizleyin.
Uygulamadan sonraki ilk birkaç gün lamine parkelerinizi yalnız kuru bir şekilde siliniz. Parkenizin üstüne halı yada kilim sermeden önce en az 14 gün geçmesini bekleyin. Bu dönemden sonra nemli bir bezle de temizlik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Temizlik yaparken öncelikle lamine parke nin üzerindeki büyük parçaları bir süpürgeyle yada elektrikli süpürgeyle alınız. Sonrasında ılık iyi sıkılmış bir bezle geri kalan kirleri temizleyebilirsiniz. Ama parke üzerine su dökmemeye lütfen özen gösterin.Ağır kirler, lekeler, lastik izleri genellikle kuvvetli bastırılarak silindiğinde çıkar. Yalnız ucu sivri aletlerle parkenin yüzeyini çizebilirsiniz ve cilasına zarar verebilirsiniz. Cilalı yüzeyleri silerken bir parça sirke kullanmanız kir ve lekelerin temizlenmesinde olumlu sonuç yaratabilir. Yoğun kullanımı olmayan odaları her defasında silmek pek tavsiye edilmemektedir.
LAMİNE PARKE BAKIM
Ağır eşyalarınızın ve de sandalyelerinizin altına parkenin çizilmemesi açısından lütfen parke koruyucu malzemeler monte edin, bu işlem çizilmeleri önleyecektir. Ofislerinizde ve çalışma alanlarınızda sandalye altlarında şeffaf koruyucular kullanabilirsiniz.
DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki bu ürünleri hiçbir teknik destek almadan ve gerektiğinde hiçbir teknik makine kullanmadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ mevcut işlerinizin gelişmesine katkı verebilir veya yeni bir iş kolu yaratmanızda sizlere ışık tutabilir.
ETİKETLER: HALI LEKE ÇIKARICILAR NELERDİR,NASIL ÜRETİLİR,NASIL YAPILIR,HALI LEKE SÖKÜCÜ İMALATI,İMALAT YÖNTEM VE TEKNİKLERİ,HALI LEKE ÇIKARICI FORMÜLÜ,FORMÜL,FORMÜLLERİ,LAMİNAT PARKE TEMİZLEYİCİ ÜRETİMİ,ELDESİİYAPIMI,LAMİNAT PARKE TEMİZLEYİCİ SPREY ELDESİ,BİLEŞİMİ,KİMYASALLARI,DETERJAN NE DEMEK,DETERJAN İMALATI,İMALAT,İMALATÇILARI,DETERJAN ÜRETİMİ,DETERJAN ÜRETİCİLERİ,DETERJAN NEDEN YAPILIR,DETERJAN BAŞLANGIÇ FORMÜLÜ,DETERJAN YAPMAK,TOZ DETERJAN İMALATI,SIVI DETERJAN ÜRETİMİ,DETERJAN İÇERİĞİ,İÇERİK,DETERJAN BİLEŞİMİ,DETERJAN TERKİBİ,DETERJANIN YAPISI,DETERJAN NASIL KULALNILIR,NEDEN KULALNILIR,DETERJAN NEREDE KULLANILIR,DETERJANLAR,DETERJAN GÜVENLİK BİLGİ FORMU,DETERJAN ANALİZİ,DETERJAN ANALİZLERİ,DETERJAN SPESİFİKASYONU,DETERJAN TEKNİK ÖZELLİKLERİ,DETERJAN MSDS,DETERJAN TEKNİK ŞARTNAMESİ,DETERJAN YAPILIŞI,DETERJAN ELDESİ,ELDE EDİLİŞİ.
DETERJAN ANSİKLOPEDİLERİ...İÇERİKLERİ