HEMOROİD - BASURDA MEDİKAL TEDAVİLER | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / HEMOROİD - BASURDA MEDİKAL TEDAVİLER

basur kremi ile ilgili görsel sonucuHEMOROİD - BASURDA MEDİKAL TEDAVİLER 

Hemoroidlerde en sık görülen şikayet, kanayan veya çamaşırı kirleten ağrılı ve ağrısız anal memelerdir. Ağrı ve kanama mümkünse hemen ilk muayene sırasında giderilmeli; örneğin İnfrared ışın, Skleroterapi (iğne ile kurutma), lastik bant ile bağlama gibi bir yöntem uygulanabilir. Hastaya veya yakınına, evde yapılacak ilaç ve diğer işlemler; spazm yapmış anüsün, sıcak uygulamaları ile yumuşatılması; hijyen ve diyet öğretilir. Henüz yeni cerrahi veya konservatif tedavi geçirmiş ya da acil bir müdahale gerektiği halde; buna engeli bulunan akut anal fissür veya hemoroid gibi alevli bir anal patolojisi olan her hasta, ortalama bir hafta süre ile şu altın kurallara uyulmalıdır:

1 - Ilık Su Oturma Banyosu
Anal bölgede cerrahi veya medikal her ne patoloji varsa, tedavide birinci ilke, düzenli ılık su oturma banyosu sıcak torba uygulaması yapmaktır. Ağrı durumuna göre, yaklaşık bir hafta süre ile günde, 3 ila 6 kez 20 - 30 dk. ılık suya oturmalı ve daima ılık su ile taharetlenmeli ve ardından, sıcak su torbası üzerine oturmalı. Böylece ağrı, ödem, şişlik ve iltihabi görüntü bir hayli geriler.

2 - Ağrı Kesiciler
Ağrı kesici kullanımı şarttır. Ağrı kesiciler tablet, iğne veya melhem şeklinde olabilir. Bunlar anal spazmı yumuşatır; ödemi, şişlikleri ve dolayısıyla ağrıyı hafifletir. Gerekirse ağrıyı tamemen gidermek için bir-iki gün süre ile günde tek doz ağrı kesici iğne yapılmalı. Ağrıya asla izin verilmemeli, yoksa ağrı, spazmı ve iskemiyi, o da yeniden hemoroidal şişmeyi getirir.

3 - Hemoroid Merhemleri
Başta akut yani alevli durumlar olmak üzere; bütün hemoroilerde, melhem kullanılır. Bunlar antiseptik, damar büzüştürücü, ağrı ve ödem ve kaşıntı giderici ya da yumuşatıcı etkiler taşır. Melhem seçimi; şikayetlerin cinsine, hastalığın derecesine, muayene bulgularına göre değişir. Yanlış melhem kullanımları ile ciddi komplikasyonlar olmasa bile şifa gecikebilir. Örneğin; üzeri zedelenmiş ve bu yüzden kanayan veya fissür ya da fistül hastalığı olanlarda kortizonlu melhemler tedaviyi olumsuz etkiler ya da  melhemlerin bir kısmı; 2 haftadan daha uzun süre kullanılırsa allerjik kaşıntı ve çevrede sulanma yani medika mentoza yapabilirler.

Yine uzun süre melhem kullanmak gerekiyorsa, yan tesiri olmayan, vazelinli, kortizonsuz melhemler tercih edilmelidir. Akut, tromboze ve müdahaleli hemoroidlerde, çoğunlukla enfeksiyon olduğu için tedaviye antibiotikli melhem de eklenmelidir. Yoksa enfeksiyon; ödem, şişlik ve gerginlik dolayısı ile ağrının şiddetini arttırır ve portal venlerde nadir de olsa pileflebitis denilen ve barsaklardan karaciğere uzanan bir yaygın enfeksiyon riski oluşturabilir. Belirgin bir lokal enfeksiyon var ise, reçeteye bir de oral antibiyotik eklenmelidir. Enfeksiyonun baş belirtisi ateş ve üşüme nöbetleri hemoroidlerde soyulma yaraları ve akıntılar ve şiddetli ağrıdır. Melhemler, hastaların ihtiyaç talebine göre günde 2 - 6 kez uygulanır. Uygulama, duruma göre kanülle veya parmakla olabilir. Melhemleri tercihen parmakla, anüs içine, masaj yaparak uygulanmalıdır. Böylece anal genişleme yapılmış yani spazm çözülmüş olur, yavaş yavaş ödem ve şişlik azalır. Spazm ve ödem çözülünce ağrılar da azalır. Özellikle tuvaletten sonra melhem kullanımı ihmal edilmemelidir.

4 - Gaitanın Yumuşatılması ve Sayısının Azaltılması
Hemoroidlerin ve fissürerin oluşması ya da alevlenmesinde, gıdaların türü, gaitanın sertliği ya da yapışkanlığı, kabızlığın ya da sık sık dışkılamanın ve bazen de ishalin olumsuz etkileri olduğu için; ishal ve özellikle Kabızlık mutlaka düzeltilmelidir; tuvalete çıkış programlanmalıdır, düzene sokulmalıdır.

A - Erken Dönemde Kabızlığın ve İshalin Önlenmesi: Hemoroid ile ilgili bir müdahale yapılmışsa, veya akut, alevli hemoroid varsa; ağrıyı, ödemi, spazmı ve kanamaları önlemek için anüsü ve hemoroidi; tahrişten korumak için gaita çıkış sıklığını azaltmalı; böylece hem kabızlığı hem de ishali tamamen önlemeli, bunun için posasız ve baharatsız gıda tüketilmeli, fakat müshil almamalıdır. Her öğünde bir dilim kepekli ekmek ile şu yemek türlerinen ikişer, üçer çeşit almalıdır.

Süt, peynir, yoğurt, ayran, dondurma, muhallebi, sütlaç, yoğurtlu veya sütlü çorba ve salep gibi süt ürünleri;
Tarhana, pirinç, un, tel şehriye, tavuk suyu çorbası ve süzme sebze çorbası gibi çorbalar;
Tahin helvası, revani, pekmez, bal, dondurma, çikolata, un veya yaz helvası gibi kalorisi yüksek tatlılar;
Kuş burnu, kızılcık, ahu dudu, akra dut, çilek kabuğu soyulmuş şeftali;
Portakal, mandalin, armut, erik, muz gibi meyve ve bunların marmeladından elde edilmiş şurupları vb. gibi posasız ve baharatsız, sulu gıdalar;
Az miktarda ceviz, badem, fındık ve fıstık gibi yağlı tohumlardan yemeli.
Her fırsatta özellikle kuru bir şey yiyince bol su veya şurup içmeli; ayrıca melhemler veya hijyenik lavmanlar mümkünse kanül yardımı ile anüs içine verilerek gaita iyice yumuşatılmalı.
İshal eğilimi varsa; çay kola, kahve, tuzlu ayran ve ishal giderici ilaç almalıdır. Çünkü ishal, anüsteki her türlü hastalığı, özellikle ameliyat yaralarını kimyasal olarak tahriş ve tahrik eder; iyileşmeyi geciktirir, ağrılı ve hastalıklı süreyi uzatır; iyileşme süreci uzayan yaralar, darlıklara yani anal stenozlara neden olur. İshalin bir günden fazla uzamasına dahi izin verilmemelidir, gerekirse ishal önleyici ilaç alınmalıdır.

kabızlık ile ilgili görsel sonucuB - Geç Dönemde Kabızlığın Önlenmesi : Akut dönemi, yani ağrı ve kanamaları geçmişse, ya da hemoroidi kronikleşmişse ya da yeni hemoroid oluşumu önlenmek isteniyorsa yine gaita çıkış sayısı ve sertliği azaltılmalıdır; ama bu kez perhiz genişleterek bol posalı gıda alınmalıdır.
Çay, kahve ve kola hariç hepsi serbest olup, en başta erik, kayısı, incir, armut, üzüm olmak üzere; kiraz, vişne, kuş burnu ve şeftali vb. gibi günde 1 - 2 kg meyva; mümkünse soyulmadan taze, kuru, komposto veya hoşaf şeklinde yenmelidir. Ayrıca başta ıspanak, pazı, labada, semiz otu gibi ot yemekleri; salatalık, domates, kabak, acur, marul, bamya, lahana, pırasa, yeşil soğan, yeşil biber, taze fasulye, taze bakla, börülce, kereviz gibi yeşil sebzelerden günde 1 - 2 kg çiğ ve pişmiş veya salata şeklinde yenmelidir. Çorbalar ve pilavlar bol sebzeli olmalı veya kişi başına bir kaşık kepek ürünler tercih edilmelidir. Her yenilen kuru gıda, meyva, sebze ve yemekten sonra su veya daha da güzeli, erik veya kayısı marmeladından yapılmış hakiki şurup tüketilmeli; kırmızı et, pirinç iyice azaltılmalı, onların yerine beyaz et, bulgur, ceviz, çiğ veya taze fındık ve badem yenmelidir.

bardakta su ile ilgili görsel sonucuC - Tuvalet Düzeni, Barsak Eğitimi ve Hijyen : Akut ve kronik hemoroidlerde ve de anal fissürlerde, günde bir veya iki kez, hep aynı saatte, ihtiyaç olsa da olmasa da tuvalet çıkılması kabızlığı, anüs tahrişini ve hastalığın alevlenmesini önler. Barsaklar daha iyi çalıştığı için sabah uykudan kalkınca, bir büyük bardak erik, kayısı marmeladı suyu, süt veya sütlü bal şerbeti içmeli veya kahvahtı yapmalı veya su içip tuvalete gitmelidir. Tuvalet ihtiyacı ve çıkış saati asla ertelenmemeli, yoksa kabızlık giderilemez. Aşırı gaz sorunu, veya çok gazlı cıvık gaita varsa, iyileşme gecikebilir. Bu durumda enterkolit veya amib enfeksiyonu araştırılıp, tedavi edilmelidir. Yalnız başına gaz giderici kullanmak sorunu düzeltmez. Hijyen şarttır. Hijyen, anüsün ve etrafının; dışkı ve akıntılardan tamamen  arındırılması yani ideal tahareti demektir ; yoksa çok muharriş olan dışkı ve iltihabi akıntılar; hemoroid , fissür , fistül ve her türlü rahatsızlığı arttırır. Anal kaşıntı ve beklenmeyen ağrılarda emin olana kadar bol ılık su ile temizlenmelidir. İyileşme yoksa fistül , fissür , proktit veya mantar enfeksiyonu gibi bir başka neden araştırmalıdır.

 

ETİKETLER: BASUR NEDİR,BASUR NASIL OLUŞUR,BİTKİLERLE BASUR TEDAVİSİ,BASUR İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ,BASUR İÇİN ŞİFALI BİTKİLER BASUR İÇİN BİTKİLER,BASUR BİTKİ,BASUR İÇİN BİTKİSEL TARİFLER,BASUR OLUŞUMUNA KARŞI NASIL ÖNLEM ALINIR,HEMOROİD NEDİR,HEMOROİD NASIL TEDAVİ EDİLİR,BESLENME ALIŞKANLIĞI BASUR OLUŞUMUNU ETKİLER Mİ,BASUR İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER NELERDİR,BASUR İÇİN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMİ NEDİR,BASUR KREMİ NASIL YAPILIR,İMALATI,İMALAT TEKNİKLERİ,BİTKİSEL BASUR KREMİ ÜRETİMİ,ÜRETİM TEKNİKLERİ,BİTKİSEL BASUR KREMİ YAPIMI,YAPILIŞI,ELDESİ,TUVALET DÜZENİ NASIL OLMALIDIR,BASURA ÖNLEMEK İÇİN BAĞIRSAK EĞİTİMİ,HİJYENİ,HEMOROİDİN ÖNLENMESİ İÇİN NELER YAPILMALIDIR,HEMOROİDİN ÖNLENMESİ İÇİN NASIL BESLENİLMELİDİR,HEMOROİD MEMESİ NEDİR,HEMOROİD BELİRTİLERİ NELERDİR,DIŞ BASUR MEMELERİ NEDİR,İÇ BASUR MEMELERİ NEDİR,1. VE 2. DERECE HEMOROİD NEDİR,NASIL TEDAVİ EDİLİR,TEDAVİ YÖNTEMLERİ,3. DERECE HEMOROİD NEDİR,NASIL TEDAVİ EDİLİR,4.DERECE HEMOROİD NEDİR,TEDAVİ YÖNTEMLERİ,HEMOROİD NEDEN OLUŞUR,HEMOROİD ŞİKAYETLERİ,GELENEKSEL BASUR AMELİYATI HANGİ DURUMLARDA YAPILIR,BASUR(HEMOROİD) SORUNU NEDİR,HEMOROİD TÜRLERİ,HEMOROİD SORUNUNUN DERECELERİ,BASURUN YAN ETKİLERİ NELERDİR,KABIZLIK NEDİR,NASIL ÖNLENİR,KABIZLIK İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER,KABIZLIK ÖNLEYİCİ BESİNLER NELERDİR,BASUR TEDAVİSİ NASIL OLMALIDIR,BASUR HASTALIĞINDA CERRAHİ TEDAVİ NEDİR,NASIL UYGULANIR,HANGİ AŞAMADA UYGULANIR,İÇ VE DIŞ BASUR NEDİR,BASUR NASIL TEŞHİS EDİLİR,HEMOROİD NASIL TANINIR,BASURA KARŞI ALINABİLECEK TEDBİRLER NELERDİR,HEMOROİDİN DEVRELERİ NELERDİR,HEMOROİD SONRASI ANÜS ESTETİĞİ NASIL YAPILIR,NEDEN YAPILIR,KABIZLIĞIN BASUR OLUŞUMUNA ETKİLERİ NELERDİR.
 

BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ
Herhangi bir BİTKİSEL KOZMETİK ÜRÜNLERİNİN ÜRETİMİ düşünüldüğünde ve bu konu da kaynak arandığında BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.

BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bitki özlü sabun üretimleri ve imalat formülleri, bitkisel yüz bakım ürünleri,bitkisel yüz ve vucut kremleri,bitkisel saç bakım ürünleri,bitkisel şampuanlar,bitki özlü krem üretim metotları,güzellik bakım ürünleri,bitkisel soft krem ve losyonlar,ayak bakımları,cilt bakımları,gece ve gündüz bitkisel krem yapımları,nemlendiriciler ve cold krem üretimleri ve daha birçok bitkisel kozmetik ürünlerinin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ


BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki yüzlerce kişisel bakım ürünleri, bitki özlü kremleri,bitksel losyonları, nemlendiricileri,onarıcı kremleri ve bitkisel losyonları,  hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile tekbaşınıza imal edebilirsiniz.


BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
 





KOZMETİK ANSİKLOPEDİLERİ VE İÇERİKLERİ












KOZMETİK ANSİKLOPEDİLERİ VE VİDEOLARI














 

SOLVER KİMYA