MAKALELER / LAKE BOYALAR NEDİR | NASIL YAPILIR | NASIL ÜRETİLİR
Lake boya nedir?
Oldukça parlak bir mobilya cilası olan lake, renksiz ya da renkli olabilir. Çin’de başlayan bu cilalama yöntemi, Avrupa’da 1600′lü yıllarda kullanılmaya başlanmış.
Neden lake?
Lakenin pürüzsüz görünümü sıradan bir tahta parçasını muhteşem bir mobilyaya dönüştürebilir ve evin hangi köşesinde kullanırsanız kullanın, çekici bir görünüm yaratabilirsiniz.
Lake cila için uygun olmayan mobilya türü var mıdır?
Parlak cilalar mobilya üzerindeki darbeleri ortaya çıkarır; bu nedenle lake, girintili çıkıntılı ahşaplar ile düz ve temiz olmayan yüzeyler için uygun değildir. Bu özellikteki ahşaplar ekstra hazırlama aşamasından geçerek (zımpara ve boya) lake cila için uygun bir hale getirilebilir.
Lake boya nasıl yapılır?
Lake cila, pek çok kimyasalı, itinalı bir zımparalamayı ve çok katmanlı astarlamayı gerektiren bir yöntemdir; kısacası tam anlamıyla ustalık gerektiren bir iştir.
Mobilyanın lake boyanabilmesi için öncelikle alt zemininin sağlam olması gerekir. Mobilya üzerinde oynama ve esneme olmamalıdır. Çünkü lake boya sert boyadır ve sallanma ve esneme olursa çatlama olabilir.
Hangi tür ağaçlar lake boyaya uygundur? Şuan en çok kullanılan ağaç türü MDF dir. MDF sert yapılı ve gözenekli olmayan bir yapıya sahiptir. Pek kullanılmamakla birlikte sunta yada kaplamalı suntalarda kullanılabilir. Kereste ve türü ağaçlarda laka boya için uygundur.
SANAYİ BOYALARI İMALATI dahil olmak üzere herhangi bir SANAYİ BOYALARI, ASTARLARI VE PASTALARI ÜRETİMİ düşünüldüğünde ve bu konu da kaynak arandığında ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.
ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce selülozik boyalar,sentetik boyalar,epoksi boyalar,astarları,macunları,pastaları, mobilya boyaları,oto boyaları,iki komponenetli boyalar,poliüretan boyalar,astarlar ve endüstriyel boyaların ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki yüzlerce endüstriyel ve sanayi boyalarını,astarlarını macunlarını ve pastalarını, gerektiğinde hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
ETİKETLER: Lake boya yapımı,lake boya üretimi,lake boya nerelerde kullanılır,lake boya kullanımı,lake boya formülleri,lake boya çeşitleri,lake boya nasıl yapılır,nasıl üretilir,lake boya formülü,lake boya imalatı,sentetik son kat boya nedir,sentetik son kat boya yapımı,son kat sentetik boya üretimi,üretim yöntemleri,sentetik son kat boya nerede kullanılır,nerelerde kullanılır,sentetik son kat boya özellikleri,teknik bilgileri,sentetik boya formülü,sentetik son kat boya formülleri,sentetik son kat boya reçetesi,reçeteleri,sentetik boya imalatı,imalat metotları,sentetik son kat boya bileşimi,son kat sentetik boya kullanımı,sentetik son kat boya incelticisi,incelticileri,sentetik boya renkleri,endüstriyel boyalar,sanayi boyaları,rapid boyalar,epoksi boyalar,sentetik son kat boya içeriği,içerik,sentetik son kat boya kullanımı,son kat sentetik boya nasıl kullanılır,nasıl uygulanır,sentetik boya renkleri,sentetik son kat boya nasıl sürülür,son kat sentetik boya terkibi.
ENDÜSTRİYEL BOYA ANSİKLOPEDİLERİ
VE
İÇERİKLERİ
ENDÜSTRİYEL BOYA ANSİKLOPEDİLERİ
VE
VİDEOLARI
SOLVER KİMYA