MISIRDA PİS KOKULU YEŞİL BÖCEK ZARARLILARI | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / MISIRDA PİS KOKULU YEŞİL BÖCEK ZARARLILARI

 

mısırda yeşil böcek ile ilgili görsel sonucuÖZELLİKLERİ

Vücudun genel rengi yeşildir. Ancak birinci ve ikinci dönem nimflerde renk, siyah zemin üzerinde beyaz beneklidir. Kışlayan erginlerde renk, yeşilden kahverengiye döner. Vücut uzunca oval ve geniştir. Erginlerin boyları ortalama 13-15 mm'dir.

Dişiler yumurtalarını düzenli sıralardan oluşan beşgen veya altıgen kümeler halinde yaprakların üstüne bırakırlar. Bir kümede 20-120 adet yumurta bulunur. Bir dişi ömrü boyunca 500 kadar yumurta bırakabilmektedir. İlk bırakıldıklarında şeffaf ve açık san veya krem renkli olan yumurtaların rengi, açılmaya yakın kırmızı renge dönüşürler. Nimfler genel olarak ergine benzerler ancak daha küçük ve kanatsızdırlar. Beş nimf döneminden sonra ergin hale gelirler.

Kışı çeşitli korunaklarda ergin olarak geçirir ve mart ayında görünmeye başlar. Nimfler ikinci dönemde beslenmeye başlar. Yılda 3 döl verir.

 

 DAVRANIŞLARI VE BELİRTİLERİ

Zararlının ergin ve nimfleri mısır bitkisinin toprak üstü kısımlarında emgi yapmak suretiyle zararlı olurlar. Bu emgi sonucunda gövde, yaprak, koçan ve tepe püskülünde krem renginde, siğil şeklinde lekeler meydana gelir.

Emgi gören koçan, emginin olduğu yana doğru orak şeklinde bükülmekte ve koçan kavuzları koçandan ayrılmaktadır. Ancak yoğun olduğu tarlalarda eko­nomik önemde zararı söz konusudur.

Ülkemizin her yerinde çeşitli kültür bitkilerinde görülmektedir.

 

 mısırda yeşil böcek ile ilgili görsel sonucuKÜLTÜREL MÜCADELE YÖNTEMİ

Pis kokulu yeşilböceğin birçok doğal düşmanı bulunmaktadır. Bunlardan özellikle yumurta parazitoitlerinin korunması mücadelede büyük önem taşımaktadır. Doğal düşmanların korunması durumunda, zararlı baskı altında tutulabilmektedir.

 

 TARIMSAL İLAÇLAR İLE MÜCADELESİ

Doğal düşmanların bu zararlıyı baskı altında tutması nedeni ile kimyasal mücadeleye gerek görülmemektedir. Bu nedenle ülkemizde kimyasal mücadelesi önerilmemektedir.

 

 TARIM İLAÇLARI VE İLAÇLAMA ZAMANI

Doğal düşmanların bu zararlıyı baskı altında tutması nedeni ile kimyasal mücadeleye gerek görülmemektedir. Bu nedenle ülkemizde kimyasal mücadelesi önerilmemektedir.

 

 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerinÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİmevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.

 

ANSİKLOPEDİLER...VİDEOLARI




 






SOLVER KİMYA