OTOLARDA LPG SİSTEMLERİ | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / OTOLARDA LPG SİSTEMLERİ

 

ARAÇLARDA LPG SİSTEMLERİ ;

Araçların LPG dönüşümü sadece bazı parçaların sisteme ilave edilmesiyle gerçekleşir.Aracın mevcut yakıt ve ateşleme sistemi olduğu gibi muhafaza edilmektedir.Aracı kullanan şöför mahalline yerleştirilen bir yakıt seçici anahtar marifetiyle istediği zaman benzin, istediği zaman LPG ile çalışmayı seçebilir.  

    Aracın bagajına yerleştirilen özel LPG tankından bakır boru ile motor bölümüne getirilen sıvı LPG ,bu bölümde önce LPG elektrovalfine oradan da buharlaştırıcı-regülatöre ulaşır. Buharlaştırıcı regülatör sıvı haldeki LPG’ yi motorun soğutma devresinden sağladığı ısı marifetiyle iki kademede gaz haline çevirir ve LPG basıncını atmosferik basınca yakın bir değere indirir. Motor devrine göre ihtiyaç duyulan LPG miktarı, yine bu cihaz üzerindeki diyafram vasıtasıyla  ve araçta meydana getirilen vakuma göre ayarlanır. 

          Buharlaştırıcı-regülatörden esnek bir boru ile çıkan gaz halindeki LPG, bir ayar vidasından geçtikten sonra karbüratör üzerine monte edilen ve gaz ile havanın homojen bir şekilde karışımını sağlayan mikser parçasına gelir.Motorun sağladığı vakum marifetiyle gaz-hava karışımı silindirlere kadar ulaşır. LPG sisteminin emniyeti mükemmeldir. Buharlaştırıcı-regülatör üzerinde bulunan elektrovalf, motorun ateşleme sisteminden aldığı komutla açılır veya kapanır . Kontak açılır fakat motor çalıştırılmazsa , elektronik sistemden aldığı komutla açılır veya kapanır.Kontak açılır fakat motor çalışmazsa ,elektronik sistemden aldığı komutla bu valf 5 saniye içerisinde otomatik olarak kapanır.

Aracı kontağı kapatılıp motor stop edildiğinde hem LPG elektrovalfi, hem de buharlaştırıcı regülatör üzerindeki LPG elektrovalfi kapanır. Ayrıca tank üzerinde bulunan MULTİVALF’ in giriş ve çıkışları, bir kaçak durumunda otomatik olarak kapanan özel valflerle donatılmıştır.           Araçlarda alternatif yakıt olarak LPG kullanımı; vuruntuyu azaltarak motor ömrünü uzatmakta, yakıt ve yağ giderlerini düşürerek ekonomi sağlamakta ve yanma sonucu kurşun, kükürtdioksit ve aromatikler gibi zararlı emisyonlar üretmemesi nedeniyle yaşadığımız çevrenin korunmasına da katkı sağlamaktadır. 

                                                                                  


  Herhangibir oto bakım ürünleri üretmek istediğinizde ve bu konuda bir kaynak arandığında OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.
OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce oto bakım ürünlerine ait ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT YÖNTEMLERİ mevcuttur.
OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce oto bakım ürünlerini hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destrek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok rahat kullanabileceği ve herkesin çok kolay anlayabileceği sade bir dille yazılmıştır.
OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ mevcut işlerinizin gelişmesine katkı verebilir veya yeni bir iş kolu yaratmada sizlere öncülük edebilir.
 
SOLVER KİMYA