MAKALELER / PEELİNG, KİMYASAL PEELİNG VE PEELİNG ÖZELLİKLERİ
Kimyasal peeling amacıyla değişik kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Kullanılan maddeye göre yüzeyel, orta ve derin peeling yapılabilmektedir.
Kimyasal Peeling'te çoğunlukla glikolik, laktik ve meyve asitlerini içeren "ALFA HİDROKSİ ASİTLERİ" tercih edilebiliyor. AHA meyvelerden diğer besinlerden elde edilen doğal asitlerdir ve yüzeysel peeling maddesi olarak kullanılır.
TCA (trikloroasetik asit) ile orta derinlikte, Fenol (karbolik asit) ile daha derin peeling yapılır, bu tedavi metotları daha farklıdır.
Kimyasal peeling nasıl etki eder?
Zamanla ciltteki kollajen ve elastin liflerde bozulma olur, bunun sonucunda ince çizgiler ve kırışıklıklar oluşur. Kimyasal peeling ile daha bol ve daha iyi organize olmuş yeni dokuların oluşması sağlanır.
Cildin üzerindeki hasarlı kısım ayrılması ile daha sağlıklı rengi ve dokusu güzel bir cilt oluşur.
Peeling tedavisi hangi problemlerde kullanılır?
- Akne (sivilce) Tedavisi
- Aknelerin iyileştirdikten sonra bıraktığı izlerin tedavisinde (Skarlar)
- Kırışıklıklar ve ince çizgilerin giderilmesi
- Ciltteki açık porların (gözeneklerin)kapanması
- Eldeki yaşlılık lekeleri giderilmesi
- Gebelik lekelerinin giderilmesi
- Yaşlılık ve güneş lekelerinin tedavisi
- Yaşlanma etkilerini geciktirilmesi
- Peeling kimler için uygun değildir?
- Gebelerde
- Uygulama bölgesinde aktif enfeksiyonu olanlarda
Peeling tedavisinde ne tür problemler görülebilir?
Tedaviden sonra kısa süreli hafif kızarıklık, pullanma ve soyulma olabilir. Tedavi sonrası enfeksiyon, skar (nebbe dokusu) oluşma riski ise AHA peelingde yok denecek kadar azdır.
Peeling sonrası nelere dikkat etmek gerekir?
Peeling uygulamasını takiben güneşten korunma çok önemlidir. AHA peeling sonrası kişiler normal aktivitelerine devam ederler. Uygulamayı takiben birkaç saat makyaj yapılmaması, bazı özel kremler dışında ürün kullanılmaması ve güneşten korunulması önemlidir.
İşlemin maliyeti nedir?
İşlemin maliyeti yapılacak bölgeye ve periyodik tekrarına göre değişir.
ETİKETLER: PEELİNG TEDAVİSİ NASIL YAPILIR,PEELİNG NEDİR,KİMYASAL PEELİNG NEDİR,PEELİNG KİMLER İÇİN UYGUNDUR,PEELİNG İŞLEMİNİN MALİYETİ NEDİR,AKNE TEDAVİSİ NEDİR,NASIL YAPILIR,AKNE TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR,PEELİNG SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR,KİMYASAL PEELİNG NASIL ETKİ EDER,KİMYASAL PEELİNG ZARARLI MIDIR,KİMYASAL PEELİNG YARARLARI,FAYDALARI,PEELİNG UYGULAMASININ YAN ETKİLERİ VAR MIDIR,PEELİNG TEDAVİSİ HANGİ PROBLEMLERDE UYGULANIR,PEELİNG TEDAVİSİNDE NE TÜR PROBLEMLER GÖRÜLEBİLİR,PEELİNG KİMLER İÇİN UYGUN DEĞİLDİR,KİMYASAL PEELİNG ÖZELLİKLERİ,KİMYASAL PEELİNG UYGULANIŞI.
BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bitki özlü sabun üretimleri ve imalat formülleri, bitkisel yüz bakım ürünleri,bitkisel yüz ve vucut kremleri,bitkisel saç bakım ürünleri,bitkisel şampuanlar,bitki özlü krem üretim metotları,güzellik bakım ürünleri,bitkisel soft krem ve losyonlar,ayak bakımları,cilt bakımları,gece ve gündüz bitkisel krem yapımları,nemlendiriciler ve cold krem üretimleri ve daha birçok bitkisel kozmetik ürünlerinin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.
BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki yüzlerce kişisel bakım ürünleri, bitki özlü kremleri,bitksel losyonları, nemlendiricileri,onarıcı kremleri ve bitkisel losyonları, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.