MAKALELER / SAYDAM VEYA ŞEFFAF SABUN ÜRETİMİ
ŞEFFAF VEYA SAYDAM SABUN İMALATI ;
Renkli Sabun:
Sabun renklendiricilerini,kullanmadan önce çalkalamak gerekiyor.Sonra sabun eriyiğinin içine istediğiniz tonu yakalayana kadar damla damla ekleyin ve kürdanla karıştırın.
Kokulu Sabun:
100 gr’lık sabun eriyiğine 3 damla esans ölçeği ile damlatarak erimiş sabuna eklenir ve karıştırılır.
Katkılı Sabun:
Sabun eriyiğinin içine sim,toz kahve,kum vs gibi nesneleri ekleyip iyice karıştırın.Karışımı kalıba dökün ve soğutun.Özellikle çekilmiş kahve elde oluşan soğan sarımsak gibi istenmeyen kokuları giderdiğinde mutfakta bu sabunu kullanabilirsiniz.
Kat Kat Renklerde Sabun:
Seçtiğiniz kalıba,renklendirilen sabun eriyiğini dökün ve bu tabakanın tamamen kurumasını bekleyin.(Tabakanın kalınlığına göre 10 ila 30 dakika)İşlemi diğer renkleri uygulayarak tekrarlayın. Sabun tabakalarını tamamen soğuyunca kalıptan çıkartın.Eğer renklerin daha belirgin olmasını isterseniz,sabunun her bir kenarını sebze soyucu bıçakla soyabilirsiniz.
Sabunun İçine Obje Yerleştirme:
Sabun kalıbına kalıbın 3 de 2 si dolacak şekilde renksiz saydam sabun eriyiği döküyoruz ve 10 dakika sertleşmesi için bekliyoruz.Sonra üzerine çok ince bir tabaka daha sabun eriyiği döküp,içine objeleri yerleştiriyoruz. Kalan sabun eriyiğini de yerleştirilen objelerin üzerine döküp kalıbı tamamen dolduruyoruz.
İçine metal obje yerleştirilecekse önceden tırnak ilası ile metal objeyi vernikleyin.Ayrıca kurumuş meyve,kurumuş çiçek ve yapraklar vb.ni kullanabilirsiniz.Önemli:[size=9]Yerleştirilen objeler sabuna kendi rengini verebilir.Eğer bunu önlemek isterseniz,objeleri mutlaka sprey vernik ile vernikleyin ve kuruduktan sonra yerleştirin.
Mozaik Sabun:
Kalıba istenilen renk ile renklendirilmiş sabun eriyiğini dökün ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra,sabunu kalıptan alın ve meyve bıçağı ile küçük paçalar halinde kesin.Daha sonra kestiğiniz küçük parçaları kalıbın içine iyice oturtarak yerleştirin.İşlemin sonunda farklı bir renkte olan ve çok sıcak olmayan sabun eriyiğini kalıba yavaşça dökün.Sabun tamamen soğuyunca kalıptan çıkartın. Bu işlemi dilediğiniz kadar tekrarlayabilir ve harika mozaik efektleri elde edebilirsiniz.
Sabun Üzerine Dekoratif Obje Yerleştirme:
Sabun kalıbına kalıbın 3 de 2 si dolacak şekilde eriyiği döküyoruz ve 10 dakika sertleşmesi için bekliyoruz. Daha sonra kullanacağımız objeyi yüzeyi sertleşen kalıba dikkatlice oturtuyoruz.Bir miktar daha sabun eriyiğini,kalıba dökerek objenin alt parçayla bütünleşmesini sağlıyoruz. Bu teknikle farklı ve eğlenceli sabunlar elde ediliyor ve özellikle çocuklara el yıkama alışkanlığını kazandırmak kolaylaşıyor.
Her türlü sabun imalatı dahil olmak üzere deterjan ürünlerinin üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Mühendislere,yöneticilere,işletmecilere ve imalatçılara yönelik hazırlanan DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ içerisinde deterjan ürünlerine ve temizlik maddelerine ait,yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT YÖNTEMLERİ mevcuttur.
DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki bu ürünleri hiçbir teknik destek almadan ve gerektiğinde hiçbir teknik makine kullanmadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ mevcut işlerinizin gelişmesine katkı verebilir veya yeni bir iş kolu yaratmanızda sizlere ışık tutabilir.
ETİKETLER: SAYDAM VE ŞEFFAF SABUN ÜRETİMİ,ÜRETİM METOTLARI,SAYDAM VE ŞEFFAF SABUN NEDİR,NASIL ÜRETİLİR,SAYDAM VE ŞEFFAF SABUN YAPIMI,YAPILIŞI,SAYDAM VE ŞEFFAF SABUN FORMÜLÜ,FORMÜL,FORMÜLLERİ,SAYDAM VE ŞEFFAF SABUN İMALATI,İMALAT YÖNTEM VE TEKNİKLERİ,SABUNUN PAZAR PAYI,SABUN KİMYASALLARI,SABUN ÇEŞİTLERİ,TÜRLERİ,SABUN ÖZELLİKLERİ,DETERJAN NE DEMEK,DETERJAN İMALATI,İMALAT,İMALATÇILARI,DETERJAN ÜRETİMİ,DETERJAN ÜRETİCİLERİ,DETERJAN NEDEN YAPILIR,DETERJAN BAŞLANGIÇ FORMÜLÜ,DETERJAN YAPMAK,TOZ DETERJAN İMALATI,SIVI DETERJAN ÜRETİMİ,DETERJAN İÇERİĞİ,İÇERİK,DETERJAN BİLEŞİMİ,DETERJAN TERKİBİ,DETERJANIN YAPISI,DETERJAN NASIL KULALNILIR,NEDEN KULALNILIR,DETERJAN NEREDE KULLANILIR,DETERJANLAR,DETERJAN GÜVENLİK BİLGİ FORMU,DETERJAN ANALİZİ,DETERJAN ANALİZLERİ,DETERJAN SPESİFİKASYONU,DETERJAN TEKNİK ÖZELLİKLERİ,DETERJAN MSDS,DETERJAN TEKNİK ŞARTNAMESİ,DETERJAN YAPILIŞI,DETERJAN ELDESİ,ELDE EDİLİŞİ.
DETERJAN ANSİKLOPEDİLERİ...İÇERİKLERİ