ŞEKERPANCARI TEL KURDU..PANCARA ZARARLARI..MÜCADELE.. | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / ŞEKERPANCARI TEL KURDU..PANCARA ZARARLARI..MÜCADELE..

 

şeker pancarı tel kurtları ile ilgili görsel sonucu ŞEKERPANCARI TEL KURTLARI VE ÖZELLİKLERİ

Erginleri uzun kahverengi- sarı renkte ve 6-12 mm uzunluğundadır. Rahatsız edildiği zaman ölü taklidi yapar ve eğer sırt üstü çevrilirse ses çıkararak havaya doğru sıçrar. Pancarda sadece larva döneminde zarar yapar. Larva incedir ve gelişmesini tamamladığında yaklaşık 25 mm uzunluğundadır. Sarı ? kahverengi sert bir kabuğu vardır. Erginler kışı toprakta geçirirler ve nisandan temmuz ayına kadar toprak yüzeyinde aktif hale geçerler. Çiftleştikten sonra dişiler yumurtalarını çayır veya otla alanlara bırakmayı tercih ederler. Hem yumurta hem de larvaları kuraklığa karşı çok hassastır. Bu yüzden larvanın en iyi gelişebileceği ortamlar çayır olanlar ve yonca gibi yem bitkileri üretim alanlarıdır. Larva, genç bitki kökleriyle veya gelişmiş pancarların köklerinin içinde beslenirler. Larva toprakta dört yıl yaşar. Sonra pupa ve ilk baharda ergin hale geçer. Bu her yıl olur ve zararlının yoğun olarak bulunduğu topraklarda, larvaların değişik dönemleri bir arada bulunur. Özellikle larvanın toprak yüzeyine yakın beslendiği ilk bahar ve yaz sonlarında çok aktiftirler ve zararları büyük olur.

 

 ŞEKER PANCARI TELKURDU VE DAVRANIŞLARI

Genç pancar bitkisinin toprak altındaki kök boğazına kadar olan kısmı yenir ve bu nedenle bitki ölür. Sarı renkli larva toprakta köke yakın seviyede yaşar . Sonraki dönemlerde toprağın altında kalan baş kısmında dar ve ince galeriler açar.

 

şeker pancarı ile ilgili görsel sonucu ŞEKER PANCARI TEL KURTLARI İLE KÜLTÜREL MÜCADELESİ.

Yağışlı bölgelerde, çayır alanlarının sürülüp pancar ekildiği tarlalarda, özellikle sürümden sonraki 2. ve 3. yıllarda veya çok yıllık yonca tarlalarının sürülüp pancar ekildiği tarlalarda çok görülür. İngiltere? de devamlı hububat ekilen tarlalarda daha sonra pancar ekilmesi durumundu ve kireçli topraklarda nadiren zarar yapabilir.

 



GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ



ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerinÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİmevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.





ANSİKLOPEDİLER...VİDEOLARI




 







SOLVER KİMYA