MAKALELER / TÜRKİYEDE ORGANİK TARIM VE TARIMDA ORGANİK GELECEK..
Türkiye’nin Organik Tarım ve problemleri |
||
Dünya tarım arazisinin binde 65’ini kapsayan organik tarım, Türkiye’de 1985 yılında 8 ürünle başladı. Bugün ise 200’ün üzerinde ürünle, 165.000 hektar alanda, 15.000 üretici tarafından yapılıyor. Özellikle 2004’den bu yana organik üretici sayısı yüzde 25 artmış olsa da hala istenilen seviyede değil. Türkiye’nin organik tarımda yaşadığı sorunlar şöyle sıralanıyor:
* Son zamanlarda organik semt pazarlarının sayısı hızla artsa da, iç talep halen istenilen düzeye ulaşmış değil. * Türkiye organik tarımda markalaşamıyor. Özellikle AB ülkelerine ihraç edilen organik ürünlerin yüzde 95’i markasız. * Tarımla uğraşan kesim bu konuda yeterince bilgilendirilmediğinden dolayı, organik tarıma geçmek isteyen üreticiler verim kaybı yaşayacağını düşünüyor. * Organik tarım ürünlerinin ihracatı düşmeye devam ediyor.2003’de 21 milyon ton olan ihracat, 2008’de 8 milyon tona kadar gerilemiş durumda.
|
ETİKETLER : ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ, TÜRKİYEDE ORGANİK TARIM ÜRETİCİLİĞİ, İHRAÇ EDİLEN ORGANİK ÜRÜNLER, BİLİNÇLİ ORGANİK TARIM, ORGANİK TARIMDA DOĞRU ÜRETİM, ORGANİK ÜRETİM,ORGANİK TARIMDA ARZ, ORGANİK TARIMDA TALEP.
GÜBRE ANSİKLOPEDİLERİ
KİMYASAL GÜBRELER VE ORGANİK GÜBRELER ÜRETİMİ düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ veya KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopediler içerisinde organik ve kimyasal gübrelere ait,yüzlerce İMALAT FORMÜLLERİ ve ÜRETİM METOTLARI mevcuttur.Bu ansiklopedi içerisindeki gübreleri hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.Bu ansiklopedi herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler mevcut işlerinizin gelişmesine katkı verebilir veya yeni bir iş kolu yaratmada sizlere öncülük edebilir.
SOLVER KİMYA