TURUNÇGİL KIRMIZI ÖRÜMCEĞİ..İNSEKTİSİTLER..MÜCADELE YÖNTEMLERİ. | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / TURUNÇGİL KIRMIZI ÖRÜMCEĞİ..İNSEKTİSİTLER..MÜCADELE YÖNTEMLERİ.

 

ÖZELLİKLERİ

Ergin dişiler 0.32 mm ile 0.37 mm. boyunda ve ekseriye kırmızı kadife rengin dedir. Fakat açık kırmızıdan mora kadar değişen renklerde olanları da vardır. Vücutlarının üzeri uzun kıllıdır. Erkekleri dişilere oranla daha küçük, uzunca yuvarlak, arkaya doğru sivri ve fazla noktalıdır. Erginleri 8, larvalar 6 bacaklıdır. Yumurtaları hüzmeleri halinde ipliklerle karakteristik olarak yaprağa bağlı 0.12 mm çapında açık kırmızı renkte ve hücre şeklindedir.

Kışı ergin veya yumurta döneminde geçirirler. Bir dişi 20 - 50 yumurtayı yaprak, meyve ve sürgünlere bırakır. Sıcak havalarda yumurtadan ortalama bir hafta içinde çıkan larvalar yaprak ve sürgünlerde gezinirler, beslenirler. Yumurtadan çıkan larvalar üç kez gömlek değiştirdikten sonra ergin olurlar. Ergin oluncaya kadar geçen süre ortalama üç haftadır. Soğuklarda bu süre artar. Daima yaşlı yapraklardan genç ve taze yapraklara doğru kırmızı örümcekler göç eder. Yılda 10-15 döl verebilir.

 

turunçgil kırmızı örümceği ile ilgili görsel sonucu DAVRANIŞLARI

Ergin ve larvalar beslenebilmek için turunçgil yapraklarını ve meyvelerini sokup emerler. Emgi yerlerinde soluk lekeler meydana gelir. Zararın devam etmesi sonucu olarak bu soluk lekeler artar, birbirleri ile birleşir, yapraklar gümüşi bir renk alır. Böyle yapraklar çabuk ve çok erken olarak kurur ve dökülür. Meyveler iyi beslenemediğinden küçük kalır ve dökülür, üzerinde yoğun olarak bulunduğu turunçgillerin zayıf düşmesine ve kalitesinin bozulmasına neden olur. Tüm turunçgil alanlarında yaygındır.

 

 KÜLTÜREL MÜCADELE

Bahçelerin mümkün olduğu kadar temiz ve bakımlı olmasına uyulmalıdır.

 

 ZİRAİ İLAÇLAMA İLE MÜCADELE

Yüksek basınçlı motorlu pülverizatörlerle ağaçların içi, sonra dışı iyice ilaçlanmalıdır. Yaprakların alt ve üstlerinin iyice ilaçlanmasına dikkat edilmelidir.

Günün en sıcak ve sabahın erken saatlerinde ( yapraklardaki çiğ dolayısıyla ) ilaç pülverize edilmemelidir

 

 TARIM İLAÇLARI VE UYGULAMA ZAMANI
 

İlkbaharda şubat sonu mart başı turunçgil bahçelerinde, büyüteç ile yaprakların alt ve üst yüzündeki kırmızı örümcekler sayılır. 10 yaprakta ortalama sayı 3-9 arasında ise yazlık beyaz yağlardan biri ile mücadele yapılır. Yapraklardaki kırmızı örümcek sayısı 10 veya daha çok ise akarisitlerden biri ile mücadele yapılmalıdır.
 

ZİRAİ İLAÇLAR VE UYGULAMA REÇETELERİ
 


İlaç Detayları :

Etken Madde Formülasyon Miktar
Bromopropylate 500 g/l EC 50 ml
Dicofol 195 g/l EC 200 ml
Etoxazole 110 g/l SC 25 ml
Fenazaquin 200 g/l SC 12,5 ml
Fenbutatin oxide 550 g/l EC 60 ml
Kükürt %80 WP 600 g
Parafinik mineral yağ 800 g/l EM 1,5 l
Pyridaben %20 WP 40 g
Pyrimidafen 104 g/l SC 25 ml
Quinomethionate %25 WP 50 g
Tebufenpyrad %20 WP 20 g
Tetradifon 75,2g/l EC 150 ml
Yazlık yağlar 700 g/l EM 1.5 l
Yazlık yağlar 850 g/l EM 1.2 l

 

 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.

 

 

ANSİKLOPEDİLER...VİDEOLARI




 




 

SOLVER KİMYA