YERFISTIĞI İLAÇLAMA VE KIRMIZI ÖRÜMCEKLER.. | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / YERFISTIĞI İLAÇLAMA VE KIRMIZI ÖRÜMCEKLER..

yerfıstığında kırmızı örümcek ile ilgili görsel sonucu

 ÖZELLİKLERİ

îki noktalı kırmızı örümcek olarak bilinen Tetranychus urticae Koch.'nin yeşilimsi sarı, açık sarı veya kırmızımsı renkli olan erginleri, 0.3-0.5 mm vücut uzunluğundadır. Vücudun üst kısmında ve ortaya yakın bir yerde bir çift siyah leke bulunur. Bu lekenin rengi aldıkları gıdaya göre değişebilir. Yumurtaları şeffaf, parlak, krem renkli. sarımsı veya kırmızımsıdır. Yumurtadan çıkan nimfler 3, erginler ise 4 çift bacaklıdır.

Pamuk kırmızı örümceği olarak tanınan T. cinnabarinus Boisd.'un ergin uzunluğu 0.4 mm, genişliği 0.3 mm kadardır. Dişinin rengi karmen kırmızısı, erkek ise açık kırmızı veya sarıdır. Yumurta rengi önce şeffaf ve beyaz, açılmaya yakın hafif sarı renk alır. Yumurtalar her iki türde de şekil itibariyle küre biçimindedir.

Her iki tür de kışı döllenmiş dişi olarak bitki artıklarında ağaç kabukları ve çatlaklarında, yabancı otlarda veya toprakta diapoz halinde geçirir. Zararlının kışlama durumu besin ve hava koşullarına bağlıdır. Uygun besin bulma ve uygun giden iklim koşullarında zararlının diapoza girme durumu veya süresi kısalır. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte yabancı otlarda beslenmeye ve çoğalmaya devam ederler. Daha sonra yer fıstığına geçer. Bu dönem hemen hemen mayıs ayına rastlar. Dişi ömrü boyunca 100 - 150 yumurta bırakabilir. Yumurtalar yaprakların alt yüzlerine tek tek konur. Dişiler yumurta bırakmadan önce yumurta veya yumurtalarını içine bırakacakları ağları örerler. Ağların çokluğu populasyonun yoğun olduğunu gösterir. Doğal koşullara bağlı olarak bir dölün tamamlanması 10 - 20 gün sürebilir. Yılda 8-10 arasında döl verebilir. Zararlı genellikle yaprakların alt yüzlerinde bulunur ve buralarda ağ meydana getirir.

yerfıstığında kırmızı örümcek ile ilgili görsel sonucu

 YERFISTIĞINDA KIRMIZI ÖRÜMCEKLER VE DAVRANIŞLARI

Yaprakların alt yüzeyinde bitkinin özsuyu emmek suretiyle beslenerek önce yaprakların sararmasına daha sonrada kurumalarına neden olurlar. Yaprakların kuruması ve zamanla dökülmesi meyve teşekkülünün azalmasına neden olur. Akdeniz ve Ege Bölgesi yerfıstığı üretim alanlarında yaygın olarak bulunur.

 

 YER FISTIĞINDA KIRMIZI ÖRÜMCEKLER İLE KÜLTÜREL MÜCADELESİ

Tarla temizliğine önem verilmeli, tarla etrafındaki yabancı otlar temizlenmeli, tarla içinde ve etrafında bulaşık bitki artıkları bulundurulmamalıdır.

 

 TARIMSAL İLAÇLARLA MÜCADEELSİ

İlaçlamadan önce alet kalibre edilir. Su ile atılan ilaçlar çiğ kalktıktan sonra, yaprakların alt yüzeyi ilaçlanacak şekilde ve rüzgarsız saatlerde uygulanmalıdır.

 

 YERFISTIĞI İÇİN TARIM İLAÇLARI VE İLAÇLAMA ZAMANI

Yapılan sürveyler sonucunda yoğunluk yaprak başına 8-10 kırmızı örümceğe ulaşmış ise ilaçlama yapılmalıdır.

ZİRAİ İLAÇLAR VE UYGULAMA REÇETELERİ.


İlaç Detayları :

Etken Madde Formülasyon Miktar
Bromoproylate 500 g/l EC 200 ml/da
Dicofol 195 g/l EC 350 ml/da
Fenbutatin Oxide 500 g/l SC 135 ml/da
Propargite 790 g/l EC 160 ml/da
Tetradifon 75,2 g/l EM 200 ml/da

 

 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ



ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerinÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİmevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.


ETİKETLER:  Yer fıstığında kırmızı örümceklerle mücadele, yerfıstığında ikinoktalı kırmızı örümceğin zararları,  yerfıstığı bakımı,  yerfıstığı bakım gübresi, gübreleri, yerfıstığı zararlıları, insektisitler,  yerfıstığı besleme gübreleri, gübre üretimi, yerfıstığı gübresi, yaprak gübresi, damlama gübreleri, yerfıstığı gübresi nasıl yapılır, yerfıstığında kırmızı noktalı kırmızı örümcek için ilaç,  yerfıstığı  zararlıları nelerdir, yerfıstığı gübreleri, gübre üreticileri,toptan gübre, gübre toptancıları, gübre fiyatı, fiyatları,  yerfıstığı ilaçlama,  yerfıstığı ilaçlama programı, ilaçlama zamanı, yerfıstığında kırmızı örümcek için etakn madde, zirai ilaçlar,tarım ilaçları çeşitleri.



SOLVER KİMYA